Schoolreis van CON: een boottocht door de tropische jungle, wadende bus om het landschap van de Afrikaanse graslanden te verkennen, 4D-films om het poolavontuur te beleven en de favoriete achtbaan van de kinderen~

In de laatste les voor Koningsdag hielden leerlingen uit de onder- en middenklasse samen de "Koningsdag Vrijmarkt". Iedereen droeg oranje of rood, wit en blauwe kostuums, en bracht reserve speelgoed mee naar school om te ruilen met klasgenoten. De handel op de "markt" is in volle gang! Sommige leraren brachten ook hun eigen speelgoedn en boekjes mee om te verloten en weg te geven.

Bovendien, omdat 22 april "Dag van de Aarde" is, studeerden en bespraken de leerlingen uit verschillende groepen samen. Ze keken zeer aandachtig naar de video en discuseerden actief over de kennis over de Dag van de Aarde. Iedereen heeft meer kennis opgedaan van de aarde, maar heeft ook zijn Chinese luister- en spreekvaardigheid geoefend.

Almere – Buiten op het Deventerpad is het al te horen: het stampen van de klompjes van dertien Chinese kinderen die in Casa Casla de klompendans leren. Het is de buitenschoolse zomeractiviteit van het Chinees onderwijscentrum Nederland.

zomerkamp 22 1Onder leiding van juf Limin Sichi Yang laten de kinderen zien wat ze op deze eerste dag al hebben geleerd. Uit de luidsprekers klinkt de muziek van de aloude klompendans. De dans zit er bij de kinderen al goed in: handen in de zij, klompen op de hakken, stappen, klappen en draaien, alles gaat perfect gelijk. Daarna moeten de kinderen op de grond gaan zitten en wordt er een Chinees liedje ingestudeerd.

 

Op 19 juni 2021 heeft het Chinese Onderwijscentrum (CON) de HSK-examens in Amsterdam, in samenwerking met het Confucius Instituut Groningen, georganiseerd. Dit doet het CON meestal twee keer per jaar. Vanwege het coronavirus is het in dit jaar maar een keer geworden.

HSK210619A

Als extra service voor onze eigen studenten, heeft het CON hen geholpen met de aanmelding en de voorbereiding. Het CON print bijvoorbeeld het admission ticket uit en leent de speciale 2B-potloden uit. Als de HSK-certificaten gereed zijn, worden ze ook door ons persoonlijk uitgedeeld of naar de studenten verstuurd.

HSK210619C

Ongeveer 130 studenten hebben dit keer meegedaan aan de HSK-examens, van niveau 1 t/m 6. Niet alleen de CON-studenten, maar ook veel andere studenten uit heel Nederland zijn naar Amsterdam gekomen.

HSK210619D

Wil je ook de Chinese les bij ons volgen, kan je voor onze zomercursus of het herfstsemester inschrijven.
De website is: www.chineesvoorkinderen.nl

HSK210619E

 

Van A tot Z is het Latijnse alfabet. De Chinese taal werkt heel anders!
In het interview van Omroep Flevoland gaat decaan van het Chinees Onderwijscentrum, die ook een bestuurslid is van Chinese College, alles vertellen over de taal!

Heb je je altijd afgevraagd, Hoe moeilijk is het Chinees? Hoe begin je met het leren van Chinees? Welke methodes gebruik je? Hoe lang doe je er als Nederlander over om vloeiend Chinees te leren? Zijn er dingen die overeenkomen in de Nederlandse en Chinese taal?
Klik snel op het filmpje en luister maar naar haar!

Leraren van Chinees Onderwijscentrum Nederland doen mee om de wereldwijde jeugd spraakwedstrijd te promoten!

Wij wensen iedereen veel succes met de Olympische Winter Spelen in Beijing. Ook wensen wij alle Chinese en Nederlandse sporters een goede prestatie!