Du JiayueJiayue is afgestudeerd aan de Shanghai Normal University en zij is in het bezit van het certificaat "Mandarin Proficiency Level 2A". Zij werkte als docent zes jaar lang op een basisschool in Shanghai en daarom heeft zij veel ervaring met het lesgeven en is zij ook bekend met kinderpsychologie. Zij besteedt veel tijd en moeite om te experimenteren met nieuwe methodes zodat de lokale kinderen het Chinees als tweede taal makkelijk kunnen leren.

Ams1810 Chen Shenglan ArienKexin studeerde Engelse Taal en Literatuur aan de Universiteit voor Internationale Betrekkingen in Beijing. Ze vervolgde haar studie met een research master in taalkunde aan de Universiteit Utrecht. Op dit moment werkt ze als PhD in taalkunde aan het Utrecht Institute of Linguistics (Universiteit Utrecht). Naast haar studie is Kexin ook docente Chinese taal en cultuur.

Xu Haixin 102016

Yixin studeerde af aan de VU Amsterdam met een masterdiploma economie en werkte als docent Engels. Zij heeft haar leerlingen altijd met liefde, geduld, gelijkheid en respect behandelt, waarbij ze multimedia en spelletjes in de klas gebruikte om het leren plezierig te maken. Yixin houdt van reizen en heeft 80% van China bezocht en is altijd geïnteresseerd geweest in de geschiedenis en geografie van China. Zij hoopt dat leerlingen in de klas China kunnen visualiseren door geografie.

Xu Haixin 102016

Zhilei is afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en heeft een schat aan onderwijservaring. Ze heeft ooit gediend als docent Engels aan Beijing New Oriental school. Ze heeft een passie voor de traditionele Chinese cultuur en heeft 20 jaar lang het Chinese traditionele instrument, de pipa, bestudeerd en bespeeld. Ze gelooft dat een goede docent de enthousiasme van studenten voor leren kan aanwakkeren. Door slim gebruik te maken van spelletjes kunnen de studenten verworven taalvaardigheden versterken. Hierdoor zullen studenten nog meer de charme van de Chinese taal en cultuur waarderen in een ontspannen en plezierige sfeer.

Alm1906 Zhang ZhenJia Zhiyun komt uit Beijing en is afgestudeerd aan de Radboud Universiteit met een master in Internationaal Management. Zij woont twintig jaar in Nederland en heeft veel interesse in de traditionele Chinese cultuur. Zij behandelt ook veel aspecten van de Chinese cultuur tijdens het lesgeven, zoals respect voor je ouders, enz. Zhiyun denkt positief en zij is heel geduldig. Ze hoopt dat leerlingen naast het Chinees leren, ook de Chinese cultuur kunnen waarderen en een zelfverzekerde persoonlijkheid kunnen ontwikkelen.

Jin Danjia 1409Danjia studeerde aan de Opera afdeling van het Centrale Conservatorium in Beijing. Zij studeerde onder de beroemde muziek docent en zanger professor Guo Shuzhen. Danjia heeft veel klassieke opera-aria's, liederen en klassieke kunstliederen uitgevoerd. Zij heeft meer dan tien jaar gewerkt in binnenlandse kunstgroepen van topklasse en heeft een rijke ervaring in podiumvoorstellingen. Tegelijkertijd heeft zij als vocaal leraar gedurende vele jaren een rijke leerervaring opgebouwd. Momenteel is Danjia ook lerares van het Chinees Onderwijscentrum Nederland.

Jin Danjia 1409Nan is afgestudeerd aan Zhoukou Normal University en zij is in het bezit van het certificaat “Mandarin Proficiency Level 2A” en van het certificaat “Vakdocent Chinees”. Voordat zij naar Nederland kwam, gaf zij al zes jaar Chinese les aan niet-Chinezen. Zowel volwassen zakenlieden als kinderen zijn zeer tevreden met haar lessen. Bovendien heeft zij ook veel ervaring met het organiseren van het Chinese zomerkamp voor buitenlandse studenten. Zij hoopt dat de leerlingen, met haar begeleiding, de Chinese taal graag en goed zullen leren.

Lin Qing 3Jiaxin is afgestudeerd in bestuurs- en organisatiekunde aan de Universiteit Utrecht. Na haar afstuderen werkt ze momenteel als software engineer bij KPN. Ze houdt ervan om de Chinese cultuur en Chinese lesmethoden in haar dagelijks leven op te bouwen, en ze zet zich in om de erkenning en interesse van studenten voor de Chinese cultuur te stimuleren tijdens het lesgeven. Ze gelooft in: je kunt een leerling een dag een les leren, maar als je hem kunt leren hoe te leren door nieuwsgierigheid te creëren, zal hij het leerproces voortzetten zolang hij leeft.

Li J 1409Jing is geboren in Shanghai en woont ruim 20 jaar in Nederland. Zij spreekt vloeiend Chinees, Japans en Nederlands en weet heel goed wat een kind wil. Zij is liefdevol en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Met behulp van spelletjes, liedjes, knutselwerk en video zorgt juf Jing dat de kinderen steeds nieuwsgieriger worden en haar graag na willen zeggen. Op deze manier leren zij in een ontspannen sfeer eenvoudige dagelijkse conversaties. Juf Jing gelooft: als je het leuk vindt, leer je het snelst!

Xu Haixin 102016

Jackie is afgestudeerd aan de universiteit van Tilburg. In 2023 heeft zij het Internationale Certificate for Teachers of Chinese behaald. Zij spreekt Chinees, Engels en Nederlands. Zij heeft verschillende hobby’s en houdt van kinderen. Zij is een toegewijde lerares Chinees en promotor van de Chinese cultuur. Jackie woont al meer dan 20 jaar in Nederland. Zij begrijpt het cultuurverschil tussen China en Nederland. Zij begrijpt ook de moeilijkheden voor overzeese Chinese kinderen bij het leren van Chinees en kan de kinderen daarbij goed helpen.

Xu Haixin 102016

Xin studeerde af aan de Central Academy of Fine Arts en heeft voor bekende Chinese media gewerkt. Zij is een ervaren evenementen planner en kunstagent. Sinds zij zich in 2016 in Nederland heeft gevestigd, houdt zij zich bezig met de promotie van traditionele Chinese kunst en Chinees onderwijs. Tijdens de lessen richt ze zich op het stimuleren van de interesse in leren van leerlingen, het cultiveren van hun leervaardigheden, het creëren van een goede leersfeer en oprechte communicatie met ouders.

Xu Haixin 102016

Yanchao Liu is afgestudeerd aan de Jilin University of Finance and Economics. Zij heeft haar Master Degree in Human Resource Management and Development behaald aan de University of Manchester. Ze is communicatief vaardig, ook met de kinderen. Zij hoopt dat alle kinderen met de Chinese afkomst gaan zien hoe mooi de Chinese taal is en daardoor meer begrip voor de Chinese cultuur krijgen en trots zijn op de Chinese taal.

Du JiayueYujing studeerde af aan de Universiteit van Beijing en doet nu een Ph.D. aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het gebied van Urban Ecosystem Services. Ze is ruimdenkend en vrolijk, en zij heeft ruime ervaring in een-op-een bijles en groepslessen. Verder is zij in het bezit van het certificaat "Mandarin Proficiency Level 2A”. Ze is goed in het gebruik van multimediasoftware en inspireert studenten om actief het Chinees te leren.

Niu ChenXi bewerktChenxi Chenxi studeerde af aan het Instituut voor Onderwijs, UCL. In 2023 werd zij een gekwalificeerd lerares in Engeland. Ze heeft een grote interesse in de taalontwikkeling van kinderen en kinderpsychologie. Ze gelooft dat motivatie en consistentie een belangrijke rol spelen bij de beheersing van het Mandarijn. Daarom gebruikt ze positieve onderwijsstrategieën in haar lessen, die zijn afgestemd op de leerbehoeften van elk kind.

Du JiayueZhenzhen is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Zij heeft een tweedegraads lesbevoegdheid in het vak wiskunde. Zij is de mentor van een examenklas en geeft wiskunde aan middelbare school leerlingen. Zhenzhen heeft een rijke leservaring op het gebied van Chinees en Nederlands. In 2017 en 2018 nam zij deel aan de Chinese Vakdocent training bij de universiteit in Xian en Guangzhou en hier heeft zij het certificaat van het hoogste niveau gehaald.

Wang Qin 0619Wang Qin studeerde af aan de Beijing Foreign Studies University. Ze heeft een Chinees docentencertificaat, een internationaal docentencertificaat en een certificaat "Mandarin Proficiency Level 2A". Sinds 2009 is ze begonnen met het lesgeven en ze heeft een rijke leservaring. Zij is verantwoordelijk, zorgzaam en empathisch voor studenten en is zeer geliefd door haar studenten. Haar onderwijsfilosofie: is denk als kind en geeft les met plezier en laat de Chinese cultuur de wereld verlichten!

Wang Yu 1709Yu is in China geboren en groeide op in Hong Kong. Zij beheerst de Chinese taal in het manderijns en cantonees. Zij heeft als docente manderijn in Hong Kong les gegeven. Nadat ze zich vestigde in Nederland begreep ze, dat het heel belangrijk is, dat je als Chinees zijnde de Chinese taal moet kunnen. Zij vindt dat bij het opvoeden van kinderen het belangrijk is dat je tegelijkertijd ook de normen en waarden meegeeft.

Wang Yu 1709Minghui is enthousiast in zowel het lesgeven als het leren van talen. Ze heeft uitgebreide ervaring met het lesgeven in taal van kinderen in China en Europa. Ze behaalde haar bachelor- en masterdiploma in taalkunde in Noorwegen en Nederland. Volgens haar moeten we kinderen aanmoedigen om Mandarijn als hun erfgoedtaal te leren in een overzeese omgeving door hun interesse te begeleiden en te stimuleren, en hen vervolgens geleidelijk te helpen bij het opbouwen van vertrouwen en het vermogen om te spreken en lezen terwijl ze de taal blijven leren.

Du JiayuePengzhen is afgestudeerd aan Dezhou College met “voorschool onderwijs”. Zij heeft in China als kleuterjuf gewerkt. Ook heeft zij deelgenomen aan de Montessori leermethode training en hiervan het certificaat behaald. Afhankelijk van de verschillende periode van de psychologische ontwikkeling van de kinderen, kan zij de interesse van de kinderen in het leren stimuleren door prentenboeken, spelletjes en muziek, etc. De sfeer in haar klas is altijd vrolijk en leuk.

Du JiayueMin komt uit Beijing en is afgestudeerd aan de Hogeschool voor Economische Studies in Amsterdam met als afstudeerrichting internationaal financieel management. Ze heeft tien jaar ervaring in het onderwijzen van Chinese taal voor volwassenen, en heeft tweemaal deelgenomen aan de training voor overzeese Chinese docenten. Haar motto is "Leren in geluk, leren gelukkig maken." Plezier hebben is de bron van het blijven leren. Ze hoopt dat overzeese kinderen de charme van de Chinese cultuur en de diepgang van de Chinese taal kunnen ervaren.

Du JiayueYu Ping komt uit Henan en heeft ervaring als kleuterjuf in Beijing. Zij is liefdevol en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Zij observeert en respecteert graag ieder kind, en probeert hierdoor hen zo veel mogelijk te begrijpen. Zij helpt de kinderen de Chinese taal te ontwikkelen op een spelende en interactieve manier, zodat de kinderen ook plezier kunnen maken bij het leren.

Du JiayueChang komt oorspronkelijk uit Suzhou China. Na afstuderen aan de Jiangsu University heeft zij 4 jaar in een Duits bedrijf gewerkt. In 2001 kwam ze naar Nederland. Na meer dan 10 jaar werken in het bedrijfsleven, ontdekte ze dat ze veel gelukkiger is om met kinderen te werken. Sinds 2015 studeerde zij Toegepaste Psychologie en Holistische Kindertherapie. Ze vindt het leuk om de kinderen op een speelse en vrolijke manier les te geven. Ze hoopt dat de wekelijkse cursus Chinees een deel wordt van hun herinnering aan een gelukkige jeugd.

Alm1906 Zhang ZhenZhen is afgestudeerd aan de Ocean University of China met een bachelor in farmacie en een master “Academie voor Militaire Medische Wetenschappen in farmacie”. Ze heeft online Chinees gegeven aan studenten uit verschillende landen en leeftijden en pleit voor lesgeven in overeenstemming met hun eigen aanleg en vaardigheden, en leren door bemoediging, Zhen gelooft dat Chinees leren niet alleen gaat over het leren van een taal, maar ook over het leren van de cultuur en het begrijpen van de geschiedenis van een land.

Alm1906 Zhang ZhenJing is afgestudeerd aan Shandong Normal University. Zij woont bijna 20 jaar in Nederland en kent de cultuurverschillen tussen China en Nederland heel goed. In 2020 heeft zij IPA International Chinese Teacher Qualification Certificate, high level” behaald. Zij heeft ook Chinese les gegeven aan de kinderen van groep 8. Jing is zeer liefdevol en geduldig. Zij is goed in het ontdekken van sterke punten van kinderen en zij kan hen aanmoedigen om door te gaan met het leren van de Chinese taal.