Ams1810 Chen Shenglan ArienArien is opgegroeid in Nederland en studeert aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2012 heeft zij haar diploma voor HSK level 6 behaald. Bovendien heeft zij twee keer meegedaan aan de Nationale Chinese voordrachtwedstrijd en beide keren een tweede plaats gewonnen. Op het CON geeft zij sinds september 2016 les aan verscheidene klassen Mandarijn. Haar persoonlijkheid is te omschrijven als creatief, geduldig en enthousiast om met kinderen te werken.

Du JiayueJiayue is afgestudeerd aan de Shanghai Normal University en zij is in het bezit van het certificaat "Mandarin Proficiency Level 2A". Zij werkte als docent zes jaar lang op een basisschool in het Xuhui District in Shanghai en daarom heeft zij veel ervaring met het lesgeven en is zij ook bekend met kinderpsychologie. Zij is naar Nederland gekomen om met haar man te herenigen. Wanneer zij het Chinees aan haar eigen kinderen begon te geven, was zij er van bewust geworden hoe moeilijk het is voor kinderen om het Chinees buiten China te leren. Zij besteedt veel tijd en moeite om te experimenteren met nieuwe methodes zodat de lokale kinderen het Chinees als tweede taal makkelijk kunnen leren.

Ams1810 Chen Shenglan ArienKexin studeerde Engelse Taal en Literatuur aan de Universiteit voor Internationale Betrekkingen in Beijing. Ze vervolgde haar studie met een research master in taalkunde aan de Universiteit Utrecht. Op dit moment werkt ze als PhD in taalkunde aan het Utrecht Institute of Linguistics (Universiteit Utrecht). Naast haar studie is Kexin ook docente Chinese taal en cultuur.

Guo Li 1409Yixuan studeert momenteel aan de Universiteit van Amsterdam voor haar PHD in biologie. Ze studeerde af aan Jilin University met een bachelor- en masterdiploma. Tijdens haar schooltijd heeft ze een aantal jaren uitgebreide online en offline onderwijservaring opgedaan. Voor leerlingen van verschillende niveaus kan zij altijd geduldig en stap voor stap uitleg geven. Ze is goed in het gebruik van meerdere invalshoeken en scenario's om het Chinees te integreren in dagelijkse gesprekken, zodat studenten de verworven inhoud diepgaand kunnen begrijpen. Haar lesmateriaal is altijd ingenieus, waardoor kinderen zelfstandig kunnen leren terwijl ze met plezier leren.

Jin Danjia 1409Danjia studeerde aan de Opera afdeling van het Centrale Conservatorium in Beijing. Zij studeerde onder de beroemde muziek docent en zanger professor Guo Shuzhen. Danjia heeft veel klassieke opera-aria's, liederen en klassieke kunstliederen uitgevoerd. Zij heeft meer dan tien jaar gewerkt in binnenlandse kunstgroepen van topklasse en heeft een rijke ervaring in podiumvoorstellingen. Tegelijkertijd heeft zij als vocaal leraar gedurende vele jaren een rijke leerervaring opgebouwd. Momenteel is Danjia ook lerares van het Chinees Onderwijscentrum Nederland.

Jin Danjia 1409Nan is afgestudeerd aan Zhoukou Normal University en zij is in het bezit van het certificaat “Mandarin Proficiency Level 2A” en van het certificaat “Vakdocent Chinees”. Voordat zij naar Nederland kwam, gaf zij al zes jaar Chinese les aan niet-Chinezen. Zowel volwassen zakenlieden als kinderen zijn zeer tevreden met haar lessen. Bovendien heeft zij ook veel ervaring met het organiseren van het Chinese zomerkamp voor buitenlandse studenten. Zij hoopt dat de leerlingen, met haar begeleiding, de Chinese taal graag en goed zullen leren.

Lin Qing 3Jiaxin is afgestudeerd in bestuurs- en organisatiekunde aan de Universiteit Utrecht. Na haar afstuderen werkt ze momenteel als software engineer bij KPN. Ze houdt ervan om de Chinese cultuur en Chinese lesmethoden in haar dagelijks leven op te bouwen, en ze zet zich in om de erkenning en interesse van studenten voor de Chinese cultuur te stimuleren tijdens het lesgeven. Ze gelooft in: je kunt een leerling een dag een les leren, maar als je hem kunt leren hoe te leren door nieuwsgierigheid te creëren, zal hij het leerproces voortzetten zolang hij leeft.

Xu Haixin 102016

Jackie is afgestudeerd aan de universiteit Tilburg. Zij heeft verschillende hobby’s en houdt van kinderen. Zij is een toegewijde lerares Chinees en promotor van de Chinese cultuur. Jackie begrijpt het cultuurverschil tussen China en Nederland. Zij begrijpt ook de moeilijkheden voor overzeese Chinese kinderen bij het leren van Chinees en kan de kinderen daarbij goed helpen.

Lin Qing 3Qing is afgestudeerd van aan Shanghai East China Normal University en zij heeft een Master-titel in Ecologie behaald. Tijdens haar studie gaf zij al les. Zij heeft een hart voor het promoten van Chinese taal en cultuur. Verder is zij ook in het bezit van het certificaat van “Internationaal Erkende Senior Docent Chinees” en het certificaat van “accordeon niveau 7”. Qing is zeer goed in het lesgeven met behulp van multimedia, spelletjes en versjes. Hierdoor krijgen de leerlingen steeds meer interesse om het Chinees te leren. Zij is van mening dat elke leerling een eigen aanpak en methode nodig heeft om te leren. Om haar eigen kwaliteit en kennis op peil te houden doet zij vaak mee met allerlei trainingen voor het Chinese onderwijs. In 2015 heeft zij deelgenomen aan de training “Certificaat Vakdocent Chinees” en heeft het certificaat van het hoogste niveau gehaald.

Xu Haixin 102016

Yanchao Liu is afgestudeerd aan de Jilin University of Finance and Economics. Zij heeft haar Master Degree in Human Resource Management and Development behaald aan de University of Manchester. Ze is communicatief vaardig, ook met de kinderen. Zij hoopt dat alle kinderen met de Chinese afkomst gaan zien hoe mooi de Chinese taal is en daardoor meer begrip voor de Chinese cultuur krijgen en trots zijn op de Chinese taal.

Xu Haixin 102016

Haixin is afgestudeerd aan De Haagse Hogeschool. In 2014 heeft zij IPA International Chinese Teacher Qualification Certificate, high level” behaald. Zij kan de Chinese taal goed uitleggen met voorbeelden en moedigt haar leerlingen aan om veel te spreken en te oefenen. Haixin komt uit Guangzhou en spreekt vloeiend Kantonees en Mandarijn. Haixin is verantwoordelijk voor de Kantonese afdeling.

Niu ChenXi bewerktChenxi studeert taalkunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en heeft deelgenomen aan onderzoeksprojecten in China en daarbuiten. Ze is geïnteresseerd in taalverwerving en -ontwikkeling van kinderen en wijdt zichzelf aan het onderwijzen van Chinees aan buitenlandse leerlingen. Chenxi gelooft dat de kern van het leren van Chinees ligt in de interesse van leerlingen, en het succes afhangt van hun doorzettingsvermogen. Door een onderwijsmethode aan te nemen die is geïndividualiseerd voor de specifieke behoeften van leerlingen, wil ze leerlingen inspireren in hun enthousiasme om te leren en hen te helpen langdurige leervoordelen te behalen.

Peng Xiaojing 1709Xiaojing komt uit Shandong, en zij heeft tijdens haar studie het certificaat "Mandarin Proficiency Level 2A" behaald. Zij heeft meerder talen zoals Japans en Duits gestudeerd. Graag wil zij haar eigen ervaring op het gebied van het leren van een vreemde taal met haar leerlingen delen en hen helpen de Chinese taal en cultuur te begrijpen.

Wang Yu 1709Yu is in China geboren en groeide op in Hong Kong. Zij beheerst de Chinese taal in het manderijns en cantonees. Zij heeft als docente manderijn in Hong Kong les gegeven. Nadat ze zich vestigde in Nederland begreep ze, dat het heel belangrijk is, dat je als Chinees zijnde de Chinese taal moet kunnen. Zij vindt dat bij het opvoeden van kinderen het belangrijk is dat je tegelijkertijd ook de normen en waarden meegeeft.

Wang Yu 1709Yi-Hsien is afgestudeerd aan de opleiding Chinees als Tweede Taal aan Taiwan Normal University. Ze is in het bezit van de onderwijskwalificatie voor Chinees en ook het Taiwanese onderwijscertificaat voor basisonderwijs. Ze heeft een aantal jaren online en offline lesgegeven en kan met diverse activiteiten haar les verrijken om het beste uit elke leerling te halen, ongeacht leeftijd of niveau. Voor haar staat een positieve en behulpzame lessfeer voorop. Talen leren is haar passie, die ze graag met haar leerlingen deelt.

Wang Yu 1709Longfu behaalde zijn Master Degree aan de Chinese Academie van Weten-schappen en is momenteel een PhD-kandidaat in Biofysica aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is goed in lesgeven via multimedia-platforms, zoals: wordwall, kahoot, quizlet. Hij moedigt zijn studenten aan om elke week / 2 weken presentaties in het Chinees te geven over verschillende onderwerpen en om meer nieuws over de Chinese geschiedenis en cultuur te lezen, waarmee hij zijn studenten niet alleen het praktische Chinees wil leren, maar ook een wijdere wereld wil laten zien met Chinees als hulpmiddel. Sinds september 2019 geeft hij Chinees als vreemde taal in CON. Ongeveer 20 studenten voltooiden hun studie in zijn klas, waarvan een derde het HSK3/HSK4-niveau behaalde.

Alm1906 Zhang ZhenZhen is afgestudeerd aan de Ocean University of China met een bachelor in farmacie en een master “Academie voor Militaire Medische Wetenschappen in farmacie”. Ze heeft online Chinees gegeven aan studenten uit verschillende landen en leeftijden en pleit voor lesgeven in overeenstemming met hun eigen aanleg en vaardigheden, en leren door bemoediging, Zhen gelooft dat Chinees leren niet alleen gaat over het leren van een taal, maar ook over het leren van de cultuur en het begrijpen van de geschiedenis van een land.

Alm1906 Zhang ZhenJing is afgestudeerd aan Shandong Normal University. Zij woont bijna 20 jaar in Nederland en kent de cultuurverschillen tussen China en Nederland heel goed. In 2020 heeft zij IPA International Chinese Teacher Qualification Certificate, high level” behaald. Zij heeft ook Chinese les gegeven aan de kinderen van groep 8. Jing is zeer liefdevol en geduldig. Zij is goed in het ontdekken van sterke punten van kinderen en zij kan hen aanmoedigen om door te gaan met het leren van de Chinese taal.