Chinees Onderwijscentrum Nederland (CON) is een innovatieve instelling die de missie heeft om Chineessprekende talenten aan de Nederlandse maatschappij te leveren. De Chinese taal en cultuur wordt gegeven door middel van een gemoderniseerde aanpak met hoge kwaliteit. Alle docenten van de instelling zijn afgestudeerd aan beroemde universiteiten. Zij hebben jarenlange ervaring in het lesgeven, bovendien zijn zij ook goed in het lesgeven met gebruik van multimedia. Alle Chinese cursisten hebben ook kans om deel te nemen aan de zomerkampen in China.

De drie vestigingen van CON in Almere, Amsterdam en Utrecht zijn makkelijk bereikbaar en het parkeren is kosteloos. Elk leslokaal is voorzien van een multimedia-installatie. 

Onze doelgroep is de kinderen en jongeren van 5 tot 18 jaar.

De tieners en volwassenen die vanaf begin het Chinees willen leren, kunnen les volgen bij onze andere afdeling: www.chinesecollege.nl

Schooljaar 2023-2024 start op zaterdag 9 september 2023

Klik schoolrooster: 

Het rooster locatie Amsterdam 2023-2024

Het rooster locatie Almere 2023-2024

Het rooster locatie Utrecht 2023-2024

Elke zondag, les online via Zoom

Online Zoom rooster 2023-2024

Op zaterdag 28 januari heeft Chinese College Nederland een Chinees Nieuwjaarsfeest in Almere in het culturele centrum Casa Casla georganiseerd.

CNY 2023 ALM 001Onder een mooie heldere lucht werd met een traditionele leeuwendans het Chinese Nieuwjaar, het jaar van het konijn, ingeluid.

Hierna waren er vele Chinese cultuur activiteiten, workshops en optredens georganiseerd om aan deel te nemen zoals Beijing Opera maskers schilderen, Kaligrafie, Tai Chi etc.

De belangstelling voor het evenement was met meer dan 200 bezoekers zeker geslaagd te noemen.
Zie de video hieronder voor een impressie van het feest.

Ook de lokale krant "Almere deze week" heeft verslag gedaan van ons evenement. (Lees hun artikel hier)

 

 

 

 

RTL4 Nieuws rapportage op het Chinees Onderwijscentrum Nederland.

Nǐ hǎo Hélán! Oftewel 'Hallo Nederland!' Deze Chinese zin kennen steeds meer mensen uit hun hoofd, want het Chinees is in opkomst. Steeds meer mensen melden zich aan voor Chinese taalcursussen en leerlingen doen vaker een examen Chinees op school. "Er is ook meer interesse van Nederlanders zonder Chinese familie."

Almere: A. Boekenweg 3, 1333 VD Almere ( Ooostvaarders College, gratis parkeren )


Amsterdam: De Cuserstraat 3, 1081 CK Amsterdam Buitenveldert ( CSB )
(Metro 51, Tram 5 Boshuizenstraat; Buslijn 62, 142, 170, 199 De Cuserstraat)

Utrecht: Maartvlinder 1, 3544 DA Utrecht ( Leidsche Rijn College, gratis parkeren )
(Buslijn 28 Korianderstraat)