Chinees Onderwijscentrum Nederland (CON) is een innovatieve instelling die de missie heeft om Chineessprekende talenten aan de Nederlandse maatschappij te leveren. De Chinese taal en cultuur wordt gegeven door middel van een gemoderniseerde aanpak met hoge kwaliteit. Alle docenten van de instelling zijn afgestudeerd aan beroemde universiteiten. Zij hebben jarenlange ervaring in het lesgeven, bovendien zijn zij ook goed in het lesgeven met gebruik van multimedia. Alle Chinese cursisten hebben ook kans om deel te nemen aan de door de Chinese overheid gesponsorde zomerkampen in China.

De drie vestigingen van CON in Almere, Amsterdam en Utrecht zijn makkelijk bereikbaar en het parkeren is kosteloos. Elk leslokaal is voorzien van een multimedia-installatie. 

Onze doelgroep is kinderen en jongeren van 5 tot 18 jaar.

Wegens de forse toename van het aantal besmettingen COVID-19, heeft de school na een weloverwogen overleg met hetbestuur besloten dat wij doorgaan met online voor alle lessen in 2020, en de les in lokaal wordt verplaatst.

Online-les blijft. In de afgelopen vier maanden hebben de docenten van CON goed met elkaar samengewerkt en intensief trainingen gevolgd om de online-les op een leuke en effectieve manier te verzorgen. De ouders en leerlingen hebben hier op ook veel positieve feedback gegeven. Uit de hoge cijfers van de eindtoets die de leerlingen hebben gehaald blijkt ook dat onze online-lessen goed geslaagd zijn. Door de online-les hebben de ouders meer toezicht op het leerproces van hun kinderen. Er is meer interactie tussen de docent en de leerling. De leerling doet actiever mee aan de les en aan het huiswerk maken. Er zijn veel voordelen van de online-les: de reistijd wordt minder, slecht weer speelt geen rol meer, een kind kan Chinees leren in zijn eigen bekende omgeving. Met behulp van studiematerialen die online beschikbaar zijn, en via audio, video, tekst typen en uitspraak opnemen, kan de leerling nog efficiënter met de taal oefenen. Per september worden alle online-lessen op zondag 10:00-12:30 uur gegeven, de lestijd is nog steeds 40-40-40 minuten, er zitten 2x 15 minuten pauze tussen die lesblokken. Als je kind op zaterdag andere activiteiten heeft, kan je aanmelden voor de online les op zondag.

<Zhongwen> online-les is beschikbaar. <Zhongwen> is een serie boeken die Jinan Universiteit voor de Overzeese Chinese kinderen heeft gemaakt. Het is gebaseerd op het boek die Chinese basisscholen gebruiken. De nadruk ligt bij de lees- en schrijfvaardigheden, niet bij de dagelijkse gesprekken. Dit is geschikt voor de leerlingen uit een Chinees gezin die het Chinees al goed kunnen begrijpen en spreken. De lestijd is: zondag 10:00-12:30 uur online, 40-40-40 minuten les met 2x pauzes van 15 minuten.

 

RTL4 Nieuws rapportage op het Chinees Onderwijscentrum Nederland.

Nǐ hǎo Hélán! Oftewel 'Hallo Nederland!' Deze Chinese zin kennen steeds meer mensen uit hun hoofd, want het Chinees is in opkomst. Steeds meer mensen melden zich aan voor Chinese taalcursussen en leerlingen doen vaker een examen Chinees op school. "Er is ook meer interesse van Nederlanders zonder Chinese familie."

Almere:       A. Boekenweg 3, 1333 VD Almere (Ooostvaarders College, gratis parkeren)


Amsterdam:   De Cuserstraat 3, 1081 CK Amsterdam Buitenveldert (CSB, gratis parkeren)
(Metro 51, Tram 5 Boshuizenstraat; Buslijn 62, 142, 170, 199 De Cuserstraat)

Utrecht:   Maartvlinder 1, 3544 DA Utrecht (Leidsche Rijn College, gratis parkeren)
(Buslijn 28 Korianderstraat)