Wang Junlan 102016Arena komt uit Hongkong en heeft een universitaire opleiding in Nederland afgerond. Zij is sinds 1996 begonnen met het Chinese onderwijs in Nederland. Zij spreekt zeer goed Kantonees en heeft veel ervaring in het lesgeven van Kantonees aan kinderen. Voor de doelgroep van kinderen tussen 5 en 9 jaar, gebruikt zij veel multimedia zoals tekenfilm-verhaaltjes en kindergedichten in haar klaslokaal. Ook met behulp van de kaartjes en spelletjes krijgen de leerlingen steeds meer interesse om te leren. Zij vindt belangrijk dat de leerlingen het verschil goed kennen tussen traditioneel Chinees en vereenvoudigd Chinees. Als docent is zij verantwoordelijk, nauwkeurig en geduldig.

Lin Yahe 102016Nao Lam is geboren in Hong Kong en heeft haar master diploma in Bedrijfseconomie behaald aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ze spreekt vloeiend Kantonees, Mandarijn, Nederlands en Engels. Daarnaast heeft ze vijf jaren gewerkt en gewoond in Beijing, China. Ze begrijpt goed de culturele verschillen tussen Nederland en China en is gewend om een brugfunctie te vervullen. Momenteel geeft ze Kantonees les aan groep 2. Naast de aangewezen lesmaterialen gebruikt ze ook multimedia en andere creatieve lesmaterialen. Ze hecht waarde aan de Chinese cultuur en haar traditionele gebruiken, maar ook aan de ontwikkeling van normen en waarden in het algemeen. Als docent is Nao verantwoordelijk, betrokken en creatief.

Lu Grace 102016Grace is geboren en opgegroeid in Taiwan. Afgestudeerd in England aan de Nottingham Trent Universiteit als grafisch ontwerpster. Sinds 1997 woont zij in Nederland. Vanaf 2004 geeft zij Chinese les. Zij gebruikt graag haar creativiteit in de les. Door diverse opdrachten en vele activiteiten creëren worden de leerlingen veel betrokken tijdens de les, daardoor worden ze gestimuleerd in een ontspannen en leuke omgeving om Chinees te leren. Voortdurend neemt zij ook verschillende docenten training in Taiwan en Nederland. Zij heeft zeer veel ervaring in tweetalig Chinese onderwijs. Op het moment geeft zij op meerdere basisscholen en middelbare scholen Chinese les.

Wu Fenshu 102016

Fenshu komt uit Taiwan en heeft meer dan 10 jaar ervaring in het lesgeven van het Chinees. Zij heeft ruime kennis van de Chinese traditionele cultuur, het Boeddhisme en Taichi. Haar les is heel vrolijk en interessant en zij zorgt dat de leerlingen via interactie de Chinese les leuk vinden. In 2015 heeft zij deelgenomen aan In 2015 heeft zij deelgenomen aan de training “Certificaat Vakdocent Chinees” en heeft het certificaat gehaald.

Ye Liqiao 102016Liqiao is afgestudeerd aan de Beijing Normal University met een masters diploma in onderwijs. Zij is ervaren in het lesgeven van een vreemde taal. Zij heeft 2 jaar in China gewerkt als docent aan een openbare middelbare school voordat zij naar Nederland kwam. Zij heeft het docent kwalificatie certificaat in China verworven en heeft de Mandarin Proficiency Test Grade 2 Level A behaald. Liqiao is enthousiast in het lesgeven van Chinees en geeft veel waarde aan de integratie van cultuur en taal.