Guo Li 1409Lily is afgestudeerd aan de Beijing Normal Universiteit. Vanaf 1992 werkt zij als Chinese docent in Nederland. Met ruim 20 jaar ervaring met lesgeven aan cursisten van verschillende leeftijden, heeft zij haar eigen methode ontwikkeld, vooral op het gebied van de fonetische training. Ze is in het bezit van het certificaat "Mandarin Proficiency Level I" (het hoogste niveau). In 2008 heeft zij de prijs van "Excellent Overseas Chinese Teacher" ontvangen van de Chinese overheid. Van 2009 tot heden geeft zij ook les aan de volwassenen bij de CCN. Vanaf het begin van het CON heeft zij naast het doceren aan Mandarijn groep 1A, ook andere taken zoals begeleiding en coördinatie van nieuwe docenten op de vestiging in Amsterdam.

Ams1810 Chang ChenhuiChenHui is momenteel een PHD student ecologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zij heeft het tweedegraads certificaat Mandarijn Chinees behaald. Chenhui geeft Chinees taalonderwijs aan kinderen en adolescenten op de campus van Amsterdam.

Ams1810 Chen Shenglan ArienArien is opgegroeid in Nederland en studeert aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2012 heeft zij haar diploma voor HSK level 6 behaald. Bovendien heeft zij twee keer meegedaan aan de Nationale Chinese voordrachtwedstrijd en beide keren een tweede plaats gewonnen. Op het CON geeft zij sinds september 2016 les aan verscheidene klassen Mandarijn. Haar persoonlijkheid is te omschrijven als creatief, geduldig en enthousiast om met kinderen te werken.

Ams0619 Hu XianHu Xian is momenteel docent voor de 8e en 9e klas van onze school. Ze studeerde af aan het Chinese departement van de Hunan Normal University, met een hoog resultaat op de niveau-test van het Mandarijn. Xian heeft Chinees gegeven in China en Singapore. Ze heeft een vriendelijke manier van lesgeven.

Li J 1409Jing is geboren in Shanghai en woont ruim 20 jaar in Nederland. Zij spreekt vloeiend Chinees, Japans en Nederlands en weet heel goed wat een kind wil. Zij is liefdevol en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Momenteel is zij docent van onze kleutergroep. Met behulp van spelletjes, kinderliedjes, knutselwerk en video zorgt juf Jing dat de kinderen steeds nieuwsgieriger worden. Op deze manier leren zij in een ontspannen sfeer simpele dagelijkse conversaties. Juf Jing gelooft: als je het leuk vindt, leer je het snelst!

Xu Haixin 102016

Haixin is afgestudeerd aan De Haagse Hogeschool. In 2014 heeft zij IPA International Chinese Teacher Qualification Certificate, high level” behaald. Zij kan de Chinese taal goed uitleggen met voorbeelden en moedigt haar leerlingen aan om veel te spreken en te oefenen. Haixin komt uit Guangzhou en spreekt vloeiend Kantonees en Mandarijn. Haixin is verantwoordelijk voor de Kantonese afdeling.

Niu ChenXi bewerktChenxi studeert taalkunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en heeft deelgenomen aan onderzoeksprojecten in China en daarbuiten. Ze is geïnteresseerd in taalverwerving en -ontwikkeling van kinderen en wijdt zichzelf aan het onderwijzen van Chinees aan buitenlandse leerlingen. Chenxi gelooft dat de kern van het leren van Chinees ligt in de interesse van leerlingen, en het succes afhangt van hun doorzettingsvermogen. Door een onderwijsmethode aan te nemen die is geïndividualiseerd voor de specifieke behoeften van leerlingen, wil ze leerlingen inspireren in hun enthousiasme om te leren en hen te helpen langdurige leervoordelen te behalen.

Ams1810 Wang QinQin studeerde Chinese taal- en letterkunde en is afgestudeerd van de Maanshan Normal University. Sindsdien behaalde zij een graad in management aan de Beijing Foreign Studies University, bezit een kwalificatiecertificaat voor leraren en een tweede graad kwalificatiecertificaat voor het Mandarijn. Sinds 2009 is Qin werkzaam in onderwijs en traning en heeft veel ervaring in lesgeven. Qin heeft een passie voor lesgeven in de Chinese taal als vreemde taal en besteedt veel aandacht aan haar studenten. Qin is verantwoordelijk, liefdevol en empathisch voor haar studenten. Zij is erg populair bij haar studenten.

Ams1810 Zhang ShihuaShihua is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit. Zij is gemakkelijk in de omgang en verantwoordelijk. Shihua is goed in het lesgeven van dagelijkse gesprekken van leerlingen in een ontspannen en vermakelijke omgeving. Zij brengt Chinees bij het spelen van verschillende spellen bij, waardoor de interesse van de studenten en het begrip van het Chinees wordt verdiept. Moedigt elke student aan om meer te oefenen, meer te schrijven en meer te herkennen. "Breng Chinees tot leven!" is Shihua’s motto.