Guo Li 1409Lily is afgestudeerd aan de Beijing Normal Universiteit. Vanaf 1992 werkt zij als Chinese docent in Nederland. Met ruim 20 jaar ervaring met lesgeven aan cursisten van verschillende leeftijden, heeft Lily haar eigen methode ontwikkeld, vooral op het gebied van de fonetische training. Ze is in het bezit van het certificaat "Mandarin Proficiency Level I" (het hoogste niveau). In 2007 en 2017 heeft zij de prijs van "Excellent Overseas Chinese Teacher" ontvangen van de Chinese overheid. Sinds 2009 geeft zij ook les aan de volwassenen bij de CCN. Vanaf het begin van het CON heeft Lily naast het lesgeven ook andere taken zoals begeleiding en coördinatie van nieuwe docenten op de vestiging in Amsterdam.

Ams1810 Chang ChenhuiChenHui is momenteel een PHD student ecologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zij heeft het tweedegraads certificaat Mandarijn Chinees behaald. Chenhui geeft Chinees taalonderwijs aan kinderen en adolescenten op de campus van Amsterdam.

Ams1810 Chen Shenglan ArienArien is opgegroeid in Nederland en studeert aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2012 heeft zij haar diploma voor HSK level 6 behaald. Bovendien heeft zij twee keer meegedaan aan de Nationale Chinese voordrachtwedstrijd en beide keren een tweede plaats gewonnen. Op het CON geeft zij sinds september 2016 les aan verscheidene klassen Mandarijn. Haar persoonlijkheid is te omschrijven als creatief, geduldig en enthousiast om met kinderen te werken.

Ams0619 Hu XianHu Xian is momenteel docent voor de 8e en 9e klas van onze school. Ze studeerde af aan het Chinese departement van de Hunan Normal University, met een hoog resultaat op de niveau-test van het Mandarijn. Xian heeft Chinees gegeven in China en Singapore. Ze heeft een vriendelijke manier van lesgeven.

Jin Danjia 1409Danjia studeerde aan de Opera afdeling van het Centrale Conservatorium in Beijing. Zij studeerde onder de beroemde muziek docent en zanger professor Guo Shuzhen. Danjia heeft veel klassieke opera-aria's, liederen en klassieke kunstliederen uitgevoerd. Zij heeft meer dan tien jaar gewerkt in binnenlandse kunstgroepen van topklasse en heeft een rijke ervaring in podiumvoorstellingen. Tegelijkertijd heeft zij als vocaal leraar gedurende vele jaren een rijke leerervaring opgebouwd. Momenteel is Danjia ook lerares van het Chinees Onderwijscentrum Nederland.

Li J 1409Jing is geboren in Shanghai en woont ruim 20 jaar in Nederland. Zij spreekt vloeiend Chinees, Japans en Nederlands en weet heel goed wat een kind wil. Zij is liefdevol en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Met behulp van spelletjes, liedjes, knutselwerk en video zorgt juf Jing dat de kinderen steeds nieuwsgieriger worden en haar graag na willen zeggen. Op deze manier leren zij in een ontspannen sfeer eenvoudige dagelijkse conversaties. Juf Jing gelooft: als je het leuk vindt, leer je het snelst!

Ams1810 Li KunLi kun is afgestudeerd aan de Universiteit van Groningen met een Bachelor in economie en bedrijfseconomie. Ze is een hartelijke, vriendelijke lerares met een goed gevoel voor humor, die goed is in het stimuleren van creatief denken in de klas. Lesgeven geeft haar de geweldige mogelijkheid om te leren, en bij te leren met haar studenten. Li Kun deelt deze prachtige ervaring en diverse culturen graag met mensen van alle leeftijden. Kom mee naar haar klas!

Xu Haixin 102016

Haixin is afgestudeerd aan De Haagse Hogeschool. In 2014 heeft zij IPA International Chinese Teacher Qualification Certificate, high level” behaald. Zij kan de Chinese taal goed uitleggen met voorbeelden en moedigt haar leerlingen aan om veel te spreken en te oefenen. Haixin komt uit Guangzhou en spreekt vloeiend Kantonees en Mandarijn. Haixin is verantwoordelijk voor de Kantonese afdeling.

Niu ChenXi bewerktChenxi studeert taalkunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en heeft deelgenomen aan onderzoeksprojecten in China en daarbuiten. Ze is geïnteresseerd in taalverwerving en -ontwikkeling van kinderen en wijdt zichzelf aan het onderwijzen van Chinees aan buitenlandse leerlingen. Chenxi gelooft dat de kern van het leren van Chinees ligt in de interesse van leerlingen, en het succes afhangt van hun doorzettingsvermogen. Door een onderwijsmethode aan te nemen die is geïndividualiseerd voor de specifieke behoeften van leerlingen, wil ze leerlingen inspireren in hun enthousiasme om te leren en hen te helpen langdurige leervoordelen te behalen.

Ams1810 Sun Fei SophieSophie studeerde af aan de East China University of Politics and Law met bachelor diploma's in Economie en in Rechten. Later behaalde zij haar master in Accountancy aan de Universiteit van Maastricht. Sinds zij haar eigen kind heeft, ontwikkelde Fei grote belangstelling en passie in voorschools onderwijs. Zij studeerde kinderpsychologie en voorschoolse educatie in haar vrije tijd. Fei waardeert vooral het lezen van prentenboeken bij het verbeteren van het niveau van het Mandarijn. Fei wenst dat onze volgende generatie de schoonheid van Mandarijn kan waarderen.

Wang Qin 0619Qin studeerde Chinese taal- en letterkunde en is afgestudeerd van de Maanshan Normal University. Sindsdien behaalde zij een graad in management aan de Beijing Foreign Studies University, bezit een kwalificatiecertificaat voor leraren en een tweede graad kwalificatiecertificaat voor het Mandarijn. Sinds 2009 is Qin werkzaam in onderwijs en traning en heeft veel ervaring in lesgeven. Qin heeft een passie voor lesgeven in de Chinese taal als vreemde taal en besteedt veel aandacht aan haar studenten. Qin is verantwoordelijk, liefdevol en empathisch voor haar studenten. Zij is erg populair bij haar studenten.

Ams1810 Wei XiumeiXiumei is afgestudeerd aan de Universiteit van Groningen, Nederland als Msc. (Master of Science) in International Business. Zij is een ICLTA-gecertificeerde Chinese seniorleraar (ICLTA: International Chinese Language Teachers Association). Xiumei heeft "Putonghua Proficiency Level I" - het hoogste niveau van Putonghua Proficiency Test. Zij heeft jarenlange ervaring in het onderwijzen van Chinees als tweede taal voor zowel kinderen als volwassenen. Xiumei is toegewijd om de vreugde van de Chinese taal en cultuur met een breed publiek te delen.

Ams1810 Zhang ShihuaShihua is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit. Zij is gemakkelijk in de omgang en verantwoordelijk. Shihua is goed in het lesgeven van dagelijkse gesprekken van leerlingen in een ontspannen en vermakelijke omgeving. Zij brengt Chinees bij het spelen van verschillende spellen bij, waardoor de interesse van de studenten en het begrip van het Chinees wordt verdiept. Moedigt elke student aan om meer te oefenen, meer te schrijven en meer te herkennen. "Breng Chinees tot leven!" is Shihua’s motto.